saat

28 Ocak 2016 Perşembe

Apple Cihazınız Hacklenebilir!

Apple güvenlikten ne anlar ki?

Apple Cihazınız Hacklenebilir...




Apple Cihazınız Hacklenebilir!




Siber güvenlik şirketi FireEye’ın araştırmalarına göre Apple Store’da 1.000’den fazla hacklenmeye açık uygulama mevcut. FireEye, bir kez Apple’ın iznini aldıktan sonra zararsız uygulamaların zararlı hale çevrilebileceğini konusunda uyarıyor. Uygulamalardaki arka kapılar konusuna dikkat çekildi.

Bu arka kapı sayesinde hackerlar cihazınızdaki fotoğraflara, mikrofona ve sayısız özel bilgiye ulaşabilir. FireEye 1.220 uygulamanın bu tür saldırılara karşı savunmasız olduğunu belirtti.

Geliştiriciler için daha kullanışlı olan fakat Apple’ın standartlarını sağlamayan açık kaynak kodlu JSPatch isimli uygulama bu açıklar yüzünden suçlanıyor. Yazılım herhangi bir kötü niyetli içeriğe sahip olmasa da ele geçirildiğinde cihazdaki verilerin büyük çoğunluğuna erişim sağlanabiliyor.



Apple cihazınındaki bütün bilgilerin ele geçirilmesi söz konusu. Esas korkulan olay ise yazılım sayesinde Apple Pay veya başka bir mobil ödeme seçeneğinin bilgilerinin ele geçirilmesi. Kayıtlı kredi kartları ciddi bir soruna sebep olabilir.

Bu durumdan etkilenmemek için yapılması gerekenler ise çok basit. Sadece ihtiyacınız olan bildiğiniz, güvendiğiniz uygulamaları indirin. Uygulamalara verdiğiniz izinlere dikkat edin. Sadece önemli olanlara izin verin.

Apple'ın başına gelen ilk hack saldırı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu konu hakkındaki soruları görmezden gelen Apple'ın herhangi bir güvenlik önlemi alıp almayacağı bilinmiyor. Söz konusu yazılım hakkında veya bahsi geçen 1.220 uygulamaya ne yapılacağı büyük bir merak konusu.alıntı:

 http://shiftdelete.net/apple-cihaziniz-hacklenebilir-68159

Hiç yorum yok: