saat

21 Eylül 2015 Pazartesi

Windows cihazlar için malware tehdidi büyüyor





Windows cihazlar için malware tehdidi büyüyor - CHIP Online: "Alcatel-Lucent tarafından yapılan bir çalışma, mobil ağlardaki güvenlik tehditlerinin sayısının 2015 yılının ilk yarısında arttığını gösterdi. Yayınlanan rapora göre mobil ağlardaki malware enfeksiyonlarının yüzde 80'i Windows tabanlı PC ve dizüstü bilgisayarlarda ortaya çıkıyor. Yanlış anlamaları önlemek için baştan söyleyelim; söz konusu Windows Phone değil; internete mobil ağlar üzerinden bağlanan PC ve dizüstüler...

Veriler dünya genelindeki mobil hat şebekeleri tarafından dağıtlan Alcatel-Lucent'in Motive Security Guardian teknolojisi ve 100 milyondan fazla cihazın trafiğinin izlenmesiyle oluşturuldu.


Alcatel-Lucent Ağ İstihbarat Genel Müdürü Patrick Tan; "Modern akıllı telefonlar aynı zamanda kurumsal ve kişisel casusluk, bilgi hırsızlığı, işletmeler ve devlet kurumları için DoS saldırıları ve aynı zamanda bankacılık ve reklam dolandırıcılığı üzerine mükemmel bir platform sunuyor" dedi.

Araştırmada dikkat çeken diğer bir nokta ise, Windows ile birlikte adı geçen tek işletim sisteminin Android olması. Şirket, iOS'un ise, bu konuda değerlendirmeye girecek bir tehdit ile karşı karşıya olmadığını söylüyor.

Windows cihazlarda tespit edilen enfeksiyonların çoğunun reklam içeren oyunlar ve ücretsiz yazılımlarla birlikte geldiği de raporda belirtiliyor."



alıntı:

http://www.chip.com.tr/haber/windows-cihazlar-icin-malware-tehdidi-buyuyor_58258.html


Hiç yorum yok: