saat

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Jailbreak Virüsüne Dikkat!





Jailbreak Virüsüne Dikkat! - ShiftDelete.Net: "Jailbreak’li iPhone veya iPad kullananlara kötü haberimiz var. Cydia’da bulunan Tweak’te Trojan olduğu ortaya çıktı. İşte kötücül yazılım içeren o Tweak haberimizde.
25.07.2015 / 18:00

TaiG ekibi iOS’i özgür kılmak için iOS 8.4 sürümü için Jailbreak aracını yayınlamıştı. Cydia’nın kurucusu Saurik, TaiG ekibinin Jailbreak aracının güvenli olduğunu onaylayan bir yazı paylaşarak, yüreklere su serpmişti. Ancak bugün Cydia’da yer alan bir Tweak, kazanılan bu güveni yerle bir etti.

Lock Saver Free Tweak'ine Dikkat!
Dimitar Mirinov isimli geliştirici; kilit ekranında otomatik güç tasarrufu yapan Lock Saver Tweak’ini geçtiğimiz aylarda Cydia’da yayınlamıştı. Lock Saver için diğer geliştirici “dmarinov” isim benzerliği yaparak Trojan içeren Lock Saver Free Tweak’ini piyasaya sundu. Lock Saver ücretli olduğu için kullanıcıların ücretsiz olan (Free) sürümüne yöneleceğini düşünen dmarinov’un kötü amacı kısa sürede anlaşıldı.

Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries bölümündeki dosyaların dizin değeri 775 olması gerekiyor. Ancak Trojan’lı Tweak yüklendikten sonra bu değerler 777 oluyor. Bu Tweak yüklendikten sonra Google Reklamlar’dan elde edilen gelir direkt olarak dmarinov kullanıcısına yönlendirildiği yapılan araştırmalarda ortaya çıktı.

"



alıntı:

http://shiftdelete.net/jailbreak-virusune-dikkat-62550

Hiç yorum yok: