saat

16 Temmuz 2015 Perşembe

Apple'ın başı bu kez "iWatch" ile dertte!

Apple'ın başı bu kez "iWatch" ile dertte!

Apple, aslında hiç kullanmadığı bir ürün ismi nedeniyle bir kez daha mahkeme kapılarında!


Apple'ın başı bu kez "iWatch" ile dertte!

Apple çalmadan duramaz...

Giyilebilir teknoloji denildiğinde akla gelen ilk ürünlerden biri olan akıllı saat "Apple Watch" dava şokuyla karşı karşıya. Dünya çapında bir çok ülkede daha tam olarak satışa sunulamayan bu ürün, üreticisi olan Apple'ın başını bir hayli ağrıtıyor. İşin ilginci sorunun, saat daha piyasaya çıkmadan önce kullanılan iWatch isminden kaynaklanması.
Geçtiğimiz yıl İsviçreli lider saat üreticisi Swatch ile "iWatch" ismi yüzünden çalkantılı bir süreç geçiren Apple, bu kez de Probendi şirketiyle davalık oluyor. "iWatch" markasının gerçek sahibi olan Dublin merkezli yazılım geliştirme stüdyosu, Apple'ın "iWatch" markasıyla özdeşleşmiş olmasından bir hayli rahatsız.
Probendi, Apple'ın Google AdWords kampanyalarında "iWatch" terimini kullandığını ve bu terimin de Apple Watch'a yönlendirme yaptığını; Apple'ın bu konuyu kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak hassasiyet göstermediğini iddia ediyor. Gerçekten de bazı ülkelerde iWatch araması, kullanıcıyı, Apple'ın reklam harcamaları sayesinde Apple Watch sayfasına yönlendiriyor.
İrlandalı yazılım şirketi, Apple hakkında kendi markasını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Milano'da bir mahkemeye başvurarak 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Bloomberg tarafından ele geçirilen mahkeme celbinde, Apple'ın Google arama motoru ve reklamlarında, sistematik olarak iWatch terimini kullandığı iddiası açıkça görülüyor.


alıntı:

http://www.chip.com.tr/haber/applein-basi-bu-kez-iwatch-ile-dertte_56959.html

http://www.chip.com.tr/haber/applein-basi-bu-kez-iwatch-ile-dertte_56959.html

Hiç yorum yok: