saat

2 Ocak 2013 Çarşamba

iPhone 5'de "bükülme sorunu" mu var? kurtlu elmanın başı dertte...

iPhone 5'de "bükülme sorunu" mu var? - Haberler - CHIP Online

Zeynel A. Öztürk




iPhone 5 gibi telefonlar tanıtıldıkları büyük günün ardından, genellikle cihazdaki küçük, büyük bazı sorunlar konuşulmaya başlanır. Bu kez ise Çin'den gelen bir rapor, iPhone 5'lerin "bükülme sorunu" yaşadığını iddia ediyor. Ancak bu sorunun fotoğraflarda yapılmış bir Photoshop oynaması olması olasılığı da var.

Çin'de henüz piyasaya sürülen iPhone 5, rapora göre üzerine yeterli basınç uygulandığında pek de güzel görünmeyecek bir biçimde eğilip bükülüyor. Rapor doğru ise bu tür bir bükülme telefonunuzu cebinizde taşırken bir yere oturduğunuzda gerçekleşebilir.


iPhone 5, daha öncekilerden daha yumuşak, alüminyum bir kasaya sahip, dolayısıyla bu yönüyle bükülebilir olabilir. Ancak cam ekranının çatlamadan bu denli bükülebilmesi, fotoğrafların bir Photoshop hilesinden ibaret olabileceğini (veya ceplerin sahte olabileceğini) aklımıza getiriyor. Üstelik sorun, sadece Çin'de yaşanıyor. Bilindiği gibi Çin'de iPhone 5 satışı, daha yeni başladı. Eğer sorun gerçekse, Çin için üretilen iPhone 5'lerde önemli bir üretim hatası var denebilir.

Raporları onaylayacak bir bilgi ortaya çıkana dek yorumu sizlere bırakıyoruz.


alıntı: chip.com.tr

Kurtlu elmanın hurdalarında bu tarz sorunlar hep olur...

1 yorum:

grezimonk dedi ki...

Ne o Apple kullanıcıları bu konuyu görmezden gelmiş niye hiç yorum yok?