saat

14 Kasım 2012 Çarşamba

iPad 4, Yeni iPad'den ne kadar farklı? - Haberler - CHIP Online

iPad 4, Yeni iPad'den ne kadar farklı? - Haberler - CHIP Online




Klasik Apple kazığı... yeni ipad çıktıktan sonra bekleyip 4. ipad modelini çıkartıp 3. model new'i old yaptı...

Yeni iPad alıp birkaç ay sonra iPad 4 ile karşılaşanların kızgınlığı, bu haberle biraz daha artacak!

Galeri: TEST: En iyi iPad alternatifleri
Berk Toparlak

iPad 3 sahiplerinin kafasını karıştıran "iPad 4'e geçmek ne kadar mantıklı?" sorusunu bir de bu benchmark testlerini gördükten sonra cevaplayın.

Geçtiğimiz günlerde iPad Mini'yle birlikte yeni iPad'i de tanıtan Apple CEO'su Tim Cook, iPad 4'ün bir önceki modelden ne gibi farkları olduğunu şu ifadelerle anlattı: "Yeni iPad'in 3'ten en büyük farkı A6X adlı yeni çipe sahip oluşu. Bu sayede işlemci hızı iki katına ulaşmış durumda."

Yapılan testler sonucu, iPad 4'ün A6 çipi sayesinde 1.4 GHz işlemci hızına ulaştığı saptandı. iPad 3'ün A5 çiple ulaştığı rakam ise 1 GHz idi. Apple, A6 çipi iPone 5'te de kullandı ve yeni akıllı cihazının ulaştığı hız 1.3 GHz olarak ölçüldü. Bu sonuçlar iPhone 5'in de iPad 3'ten daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Yeni iPad'in tanıtım toplantısında cihazın satış rakamlarına dair de önemli bilgiler verildi. Buna göre şimdiye kadar tam 100 milyon iPad satıldı. Cihaz ayrıca internetten satışı yapılan tablet trafiğinin yüzde 91'ini oluşturuyor.

Hatırlatmak gerekirse 16GB Wi-Fi bağlantılı iPad 4 499 dolardan satışa sunuluyor. Cihazın LTE versiyonu ise 629 dolar.

alıntı:chip.com.tr

1 yorum:

grezimonk dedi ki...

andavalli cahil Apple fanboylari ayni cihazlari 2 yada 3 kez almaya ve kaziklanmaya doyamaz... kol gibi kaziga oturuken foto cektirip internette yayinlamaya bayilirlar Apple urunu alan=top...