saat

12 Nisan 2011 Salı

DSÖ | Ne elektromanyetik alanları nelerdir?

DSÖ | Ne elektromanyetik alanları nelerdir?


sağlık etkileri Özeti

Ne elektromanyetik alanlara maruz kalan ne olur?
elektromanyetik alanlara maruz kalmak, yeni bir olgu değildir. Ancak, 20. yüzyılda, insan yapımı elektromanyetik alanlara çevresel maruziyet giderek sürekli teknolojiler ve toplumsal davranış değişiklikleri ve daha fazla yapay daha fazla kaynak yarattık ilerleyen, artan elektrik talebinin olarak artmaktadır. Herkesin telekomünikasyon ve yayıncılık için üretim ve elektrik, ev aletleri ve endüstriyel ekipman, iletimi itibaren, hem evde hem de iş başında, zayıf elektrik ve manyetik alan karmaşık bir karışım maruz kalmaktadır.

Küçük elektrik akımları harici elektrik alanların olmasa bile, insan vücudunun normal vücut işlevlerinin bir parçası olarak ortaya çıkan kimyasal reaksiyonlar nedeniyle mevcut. Örneğin, sinirlerin elektrik darbeleri göndererek sinyalleri röle. beyin aktiviteleri sindirim kadar çok biyokimyasal reaksiyonların yüklü parçacıkların yeniden düzenlenmesi ile birlikte gitmek. Hatta kalp elektrikle aktif - bir aktivite doktorunuz bir elektrokardiyogram yardımı ile iz olabilir.


Düşük frekanslı elektrik alanların parçacıklar kadar ücret malzemeden imal etkisiyle diğer onlar etkileyen herhangi olarak sadece vücut insan. malzemeler ne zaman elektrik iletken üzerinde hareket alanları, bu yüzey de onların suçlamalardan elektrik dağıtım etkisi. Onlar zemin için vücut akış neden mevcut.

Düşük frekanslı manyetik alanların insan vücudu içinde akımları dolaşan yol. Bu akımların gücü dışında manyetik alan yoğunluğuna bağlıdır. yeterince büyük ise, bu akımlar, sinir ve kasların uyarılması neden olabilir ya da diğer biyolojik süreçlerde etkiler.

Hem elektrik ve manyetik alanlar, yüksek gerilim iletim hattı altında vücut ancak bu bile doğrudan gerilim ve akımları teşvik, indüklenen akımlar şok ve diğer elektrikli etkiler üretmek için eşikleri ile karşılaştırıldığında çok küçük.


Isıtma radyofrekans alanların elektromanyetik alanların ana biyolojik etkisi vardır. mikrodalga fırınlarda bu gerçeği gıda ısınmak için kullanılır. radyofrekans alanlarının seviyeleri daha normal olan çok önemli ısıtma üretmek için gereken daha düşük maruz kaldığı. radyo dalgalarının ve ısıtma etkisi mevcut kurallar altında yatan temel oluşturur. Bilim adamları ayrıca vücut ısıtma için eşik seviyesinin altında etkileri uzun süreli maruz kalma sonucu ortaya ihtimalini araştırıyor. Bugüne kadar düşük bir seviyede, radyofrekans veya güç frekans alanlara uzun süreli maruz kalma hiçbir olumsuz sağlık etkileri teyit edilmiş, ancak bilim adamları aktif olarak bu alanda araştırma devam ediyor.

Biyolojik etkiler ya da sağlık etkileri nelerdir? bir sağlık tehlikesi nedir?
Biyolojik etkiler bir uyaran veya ortamdaki bir değişim için ölçülebilir cevaplar vardır. Bu değişikliklerin mutlaka sağlığa zararlı değildir. Örneğin, bir elma yeme veya biyolojik etkileri bir dizi üretecek tenis oynamak, kitap okumak, müzik dinlemek. Yine de, bu etkinliklerin hiçbiri sağlık etkilerine neden bekleniyor. Vücut bizim ortamında karşılaşabileceğiniz pek çok ve çeşitli etkilere uyum sağlamak için sofistike mekanizmaları vardır. Sürekli değişim hayatımızın normal bir parçası oluşturur. Ama, elbette, tüm vücutta biyolojik etkileri için yeterli tazminat mekanizmaları da sahip değildir. Değişiklikler geri dönüşümsüz olduğunu ve sağlık için tehlike teşkil edebilecek uzun süre için sistem stres.

veya olabilecek biyolojik etkisi, diğer taraftan olumsuz sağlık etkisi neden olmayabilir, bir olumsuz sağlık etkileri maruz bireyin ya da onun çoluk sağlığının tespit bozulmasına yol açar.

Belli seviyelerin üzerinde elektromanyetik alanlar biyolojik etkileri tetikleyebilecek bir itiraz değildir. sağlıklı gönüllü ile deneyler düzeyleri ortamında veya evde şu anda kısa vadeli maruz kalma görünürde herhangi bir zararlı etkilere neden olmadığını göstermektedir. zararlı olabilecek yüksek seviyelere Etkilenmeler ulusal ve uluslararası kurallar tarafından kısıtlanır. Güncel tartışmalar uzun vadeli düşük düzeyde maruz kalma biyolojik tepkiler ve insanları etkilemek esenliğine uyandırabilir mi üzerinde odaklanmaktadır.


sağlık için yaygın endişeler
Son yıllarda haber başlıkları baktığımızda, toplumu ilgilendiren çeşitli alanlarda biraz fikir verir. Geçtiğimiz on yıl içinde, çok sayıda elektromanyetik alan kaynakları enerji hatları, mikrodalga fırın, bilgisayar ve televizyon ekranları, güvenlik cihazları, radarlar ve en yakın zamanda cep telefonlarından ve baz istasyonlarının da dahil olmak üzere sağlık sorunları, odak noktası haline gelmiştir.

Uluslararası EMF Projesi
1996 yılında, giderek artan sayıda ve çeşitlilik elektromanyetik alan kaynaklarının maruz kalma büyük, çok disiplinli araştırma çabası başlattı () Dünya Sağlık Örgütü olası sağlık etkileri üzerinde kamu sağlığı endişeleri artan yanıt olarak. Uluslararası EMF Projesi birlikte mevcut bilgi ve önemli uluslararası ve kuruluşları, ulusal ve bilimsel kurumların mevcut kaynakları getiriyor.

bilimsel araştırmalardan elde edilen Sonuçlar
biyolojik etkileri ve iyonlaştırıcı olmayan radyasyon tıbbi uygulamalar alanında yaklaşık 25.000 madde son 30 yıl içinde yayınlanmıştır. daha fazla araştırma yapılması gerektiğini bazı insanların duygu rağmen, bu alanda bilimsel bilginin artık daha birçok kimyasal madde için daha geniş kapsamlıdır. bilimsel literatürün bir son derinlemesine incelemeye dayalı olarak, DSÖ ve geçerli delil sonucuna elektromanyetik alanların düşük düzeyde maruz herhangi bir sağlık sonuçları varlığını teyit etmez. Ancak, biyolojik etkileri konusunda bilgi bazı boşluklar var ve daha fazla araştırma gerekmektedir.

genel sağlık üzerine etkileri
kamu bazı üyeleri evde elektromanyetik alanlara maruz kalma düşük seviyelere belirtilerin yaygın toplama bağlanır. Bildirilen belirtiler baş ağrısı, anksiyete, intihar ve depresyon, bulantı, yorgunluk ve libido kaybıdır. Bugüne kadar bilimsel kanıt bu belirtiler ve elektromanyetik alanlara maruz kalma arasında bir bağlantı desteklemiyor. bu sağlık sorunlarının en azından bir kısmı, çevre gürültü ya da diğer faktörlerden kaynaklanıyor olabilir veya yeni teknolojilerin varlığı ile ilgili kaygı ile.

gebeliği Üzerindeki Etkileri
Birçok farklı kaynaktan ve elektromanyetik alanlara maruz yaşam ve çalışma ortamında, bilgisayar ekranları, su yatakları ve elektrikli battaniyeler, radyofrekans kaynak makineleri, diatermi ekipman ve radar dahil olmak üzere, DSÖ ve diğer örgütler tarafından değerlendirilmiştir. kanıt toplam ağırlığı tipik çevre düzeyde alanlara maruz kalma spontan abortus, anomali, düşük doğum ağırlığı ve konjenital hastalıklar gibi herhangi bir olumsuz sonuç riskini artırdığı olmadığını gösteriyor. ancak, elektronik sektöründe işçi çocuklarda prematüre ve düşük doğum ağırlığı raporları gibi sağlık sorunları ve elektromanyetik alanlar, tahmin maruz kalma arasındaki ilişkileri zaman zaman bildirilmiştir bunlar muhakkak neden olarak bilimsel topluluk tarafından kabul edilmemiştir alan poz (as çözücülere maruz kalma gibi faktörler aksine).

Katarakt
Genel gözde tahrişe ve katarakt bazen ama, radyofrekans ve mikrodalga radyasyon yüksek düzeyde maruz kalan işçilerin bildirilmiştir hayvan çalışmalarında göz hasarı gibi formları ısıl tehlikeli değildir düzeyde üretilebilir fikrini desteklemiyor. Bu etkiler genel kamuoyu tarafından deneyimli düzeyde ortaya dair hiçbir kanıt yoktur.

Elektromanyetik alanlar ve kanser
birçok çalışma olmasına rağmen, herhangi bir etkisi olduğuna ilişkin kanıtlar son derece tartışmalıdır. Ancak, elektromanyetik alanların kanser üzerinde etkisi var mı, eğer risk sonra herhangi bir artış çok küçük olacağı açıktır. Sonuçlar, ancak birçok tutarsızlıklar içeren güncel risk hiçbir büyük artışlar çocuk veya yetişkin herhangi bir kanser tespit edilmiştir.

epidemiyolojik çalışmaların bir dizi evde düşük frekanslı manyetik alanlara maruz kalma ile çocukluk çağı lösemi riski küçük artışlar göstermektedir. Ancak, bilim adamları genellikle bu sonuçları (çalışma veya etkileri maruz alana ilgisi bulunmayan eserler aksine) alanları ve hastalığa maruz kalma arasında bir neden-sonuç ilişkisi olduğunu göstermektedir değil. hayvan ve laboratuvar çalışmaları hipotezi ile alanların neden olduğu ya da kanser teşvik tutarlı bir tekrarlanabilir etkilerini göstermek için başarısız sebebi, kısmen, bu sonuca ulaşılmıştır. Büyük ölçekli çalışmalar ve birçok ülkede devam şu anda bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir.

Elektromanyetik aşırı duyarlılık ve depresyon
Bazı kişiler elektrik veya manyetik alanlar "Aşırı duyarlılık" raporu. Onlar ağrıları, baş ağrısı, depresyon, uyuşukluk, uyku bozuklukları ve hatta konvülsiyonlar ve epileptik nöbetler olmadığını elektromanyetik alana maruz kalma ile ilişkili olabileceğini soruyorum.

Elektromanyetik aşırı duyarlılık fikri desteklemek için çok az bilimsel kanıt yoktur. Son İskandinav çalışmalar bireylerin elektromanyetik alana maruz kalma ve düzgün kontrollü şartlarda tutarlı tepkiler görünmüyor bulundu. Ne de aşırı açıklamak için herhangi bir kabul biyolojik mekanizmadır. diğer pek çok öznel tepkiler kendilerini alanların doğrudan etkileri dışında tutulabilir, çünkü bu konuda araştırma zordur. Daha fazla çalışmalar konusunda devam etmektedir.

mevcut ve gelecekteki araştırmaların odak
Çok çaba şu anda kanser ile ilgili olarak elektromanyetik alanların çalışma yönelik ediliyor. daha düşük düzeyde 1990'ların sonunda kıyasla rağmen güç frekans alanlarının muhtemel karsinojenik (kanser üreten) etkileri için arama çalışmaları devam ediyor.

cep telefonu kullanımının uzun vadeli sağlık etkilerinin çok güncel araştırmalar bir başka konudur. düşük radyofrekans dalgalarına maruz kalma yok ortada olumsuz etkisi tespit edilmiştir. Ancak, cep telefonlarının güvenliği ile ilgili kamu endişeleri göz önüne alındığında, daha fazla araştırma herhangi bir daha az belirgin etkileri çok düşük maruziyet seviyelerinde meydana olup olmadığını belirlemektir.

Önemli noktalar
çevresel etkiler çok çeşitli biyolojik etkiler neden olur. 'Biyolojik etkisi' eşit değildir 'sağlık tehlikesi' yok. Özel araştırma belirlemek ve sağlık riskleri ölçmek gerekir.
Düşük frekanslarda, harici elektrik ve manyetik alanlar bünyesinde küçük dolaşan akımların yol açar. hemen hemen bütün sıradan ortamlarda, vücudun içinde indüklenmiş akımların düzeyleri çok belirgin etkiler üretmek için küçüktür.
radyofrekans elektromanyetik alanların temel etkisi vücut dokularının kızışıyor.
elektromanyetik alanların çok yüksek seviyelere kısa süreli maruz kalma sağlığa zararlı olabileceğini hiç şüphe yoktur. Mevcut kamu endişe akut biyolojik cevapları tetiklemek için gerekli olan aşağıda düzeyde elektromanyetik alanlara maruz kalma sonucu olası uzun vadeli sağlık etkileri üzerine odaklanmıştır.
DSÖ Uluslararası EMF Projesi düşük seviyede elektromanyetik alanların olası tehlikeleri konusunda halkın endişeleri bilimsel ve nesnel yanıtlar verebilmek için başlatılan's.
geniş araştırmalara rağmen, düşük seviyeli elektromanyetik alanlara maruz kalmanın sonucuna hiçbir kanıt insan sağlığına zararlı olduğu bir tarihe.
uluslararası araştırmanın odak enerji hattı ve radiofrequencies de kanser ve elektromanyetik alanlar arasındaki olası bağlantıları, bir araştırmadır.

alıntı...

Hiç yorum yok: