saat

14 Ocak 2011 Cuma

apple klasiği...

Norveç'te yaşayan Lenin Kristin Lovvik, yeni bir soğuk Norveçsabahında, işine gitmek için yola koyulmuştu. Bu sırada, yoldamüzik dinleyerek vakit geçirmek isteyen Lovvik, iPhone 4'ünü aracının müzik çalarına bağladı.

Dışarıdaki -12 derecelik soğuktan aracını ısıtarak kurtulan Lovvik, tam ısınmaya başlamıştı ki çalan müzik ve iPhone bir anda susuverdi. iPhone'u bozulduğunda, aracın içerisinin 20 derece olduğunu belirten Lovvik'e, Apple'ın verdiği cevapsa oldukça kesindi: Cihazın kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi, iPhone sıfırın altındaki sıcaklıklarda kullanım için tasarlanmamıştı ve garantikapsamında onarılamazdı.

Bu açıklamaya göre iPhone soğuk dağların değil, sıcak plajların telefonuydu. iPhone'un şartnamesinde belirtildiğine göre, iPhone, -20 ila +45 derece sıcaklıklar arasında taşınabilir, ancak kullanılamaz! Apple'a göre, iPhone'un kullanılabileceği hava sıcaklığı0 ila 35 derece arasında.

Apple, konuyla ilişkin eleştirilere karşı her zaman olduğu gibi geleneksel sessizlik tavrını koruyor, ancak bu durum rakipleriyle kıyaslandığında sonuçlar Apple'ın başını ağrıtabilir. Samsung'da Apple gibi, Galaxy S'in sıfırın üzerindeki sıcaklıklarda tutulmasını tavsiye ediyor ancak buna kesin bir kısıtlama getirmiş değil. Sony Ericsson X10 ise, -10 derecede Angry Birds oynatabilecek kadar iddialı.



alıntı: CHIP ONLINE www.chip.com.tr

4 yorum:

Descartes dedi ki...

Ah apple ah ne zaman düzeleceksin. :)

grezimonk dedi ki...

hiç bir zaman düzelmez...

Re$pawn dedi ki...

tam apple a göre bi durum :D

grezimonk dedi ki...

1500TL olacak ve -12 derecede çalıştı diye mort olacak ne bu? ben askerdeyken -25 derecede NOKIA ve SAMSUNG, Motorola telefonlar sorunsuz çalışıyordu...